U bent hier

Kitten

Pagina's

Er zijn verschillende kitten op de markt, elk met een andere toepassing. Informeer je voldoende hierover. De meest verkochte siliconenkit is de acrylaatkit of schilderskit, dat is een kit gebruikt wordt tijdens het verven. Deze is perfect overschilderbaar en vormt meestal een mooie overgang tussen 2 vlakken. Bijvoorbeeld een plafond met gisplaten tegen een gepleisterde muur. Na het afplamuren van de gyroc platen, schuur je die mooi vlak. Dan ontstof je en daarna breng je de acrylaatkit aan tussen beide vlakken. Je schildert die mee, en dan heb je precies een naadloze overgang tussen beide vlakken. Deze zijn meestal ook het goedkoopste, omdat de uitdaging voor dergelijke kit meevallen, voornamelijk geen vocht, en daarenboven ook een verflaag die toch weer extra versteviging aanbrengt aan de kit.
Dan heb je ook de sanitairkit, dit is een zeer belangrijk. Deze wordt meestal gebruikt in de badkamer tussen bad of douche en muur. Ook voor aansluiting tussen wastafel of lavabo en muur is die aan te raden. Deze sanitaire kit staat onder druk van veel vocht en nattigheid en dient zeer sterk te zijn. Zal meestal stuk duurder zijn dan de acrylaatkit.
Een nog veel gebruikte kit is de beglazingskit, deze zal door doe-het-zelvers minder gebruikt worden omdat de plaatser van de ramen meestal de ramen in één keer mee afkit. Echter bij breuk of bij herstelling, kan je die ook gebruiken om het glas mooi af te kitten. Let op of je de kit binnen en/of buiten kan gebruiken.
Een andere veel gebruikt materiaal om glazen mee vast te zetten is mastiek.
Daarnaast zijn er nog minder verkochte kitten, zoals de kachelkit, die bestand is tegen hitte.

Siliconenkit kopen, dan ben je aan het juiste adres bij handigeharry.com