U bent hier

Vijveronderhoud

Pagina's

Een vijver onderhouden is niet altijd even makkelijk. Daar heb je bepaalde zaken voor nodig om gans het jaar door een mooie vijver te hebben. Nadat je je vijver hebt aangelegd met een sterke vijverfolie (epdm of pvc), moet je zeker een vijverfilter installeren, deze filter het water op 2 manieren. Mechanisch en biologisch. Daarnaast kan je dit ook volledig biologisch doen met vijverplanten of zuurstofplanten.
Als het biologisch evenwicht in de vijver regelmatig verstoord wordt, door te veel draadalg of zweefalgen (groene kleur), kan je opteren om ook een uv-filter te plaatsen om het water helder te houden van je vijver.
Wat zeker wel essentieel is, is een vijverpomp. Die heb je zeker nodig in je vijver. Die pompt het water volledig rond in een bepaalde tijdspanne om het water helder te houden. Ook een vijver met vissen heeft een sterkere capaciteit of debiet van vijverpomp nodig dan bijvoorbeeld een zwemvijver. Het water moet voor types vijver zeker rondpompen eenmaal per: Zwemvijver of natuurvijver → 4 à 5 uur, visvijver → 3 à 4 uur, koivijver → 1 à 2 uur.

Draadalg bestrijden kopen, dan ben je aan het juiste adres bij handigeharry.com