U bent hier

Decoupeerzagen

Een decoupeerzaag is in tegenstelling tot een afkortzaag een zaag die met de hand bestuurt wordt, een afkortzaag is stationair en balken of planken worden erdoor geschoven om te zagen. Een cirkelzaag wordt ook met de hand bestuurd en valt dus onder handgereedschappen, maar deze kan enkel stukken hout recht afzagen en niet zoals een decoupeerzaag vormen uitsnijden. In deze categorie kan men een aantal decoupeerzagen vinden, deze van het merk Black+Decker.
Een decoupeerzaagmachine is een decoupeerzaag bestaande uit een elektromotor en een heen en weer bewegend zaagblad.
Een decoupeerzaag met een afschuining op de zoolplaat maakt snijhoeken mogelijk van doorgaans tot 45 graden ten opzichte van de normale verticale slag voor het zagen van verstekverbindingen.
Een decoupeerzaag werkt door een mesaccessoire aan het gereedschap te bevestigen. Er zijn verschillende soorten messen op de markt.
Het is belangrijk dat u uw zaagblad-materiaal afstemt op het type toepassing. De levensduur van het blad is niet alleen geoptimaliseerd, maar de prestaties van het gereedschap zullen ook optimaal zijn.
Koolstofstaal (HCS), vanwege de flexibiliteit, wordt gebruikt voor zachtere materialen zoals hout, gelamineerde spaanplaten en kunststoffen.
High-speed staal (HSS) is een sterker metaal dat alle soorten metalen en aluminium kan snijden.
Bi-Metal (BIM) is een combinatie van staal met een hoog koolstofgehalte en snelstaal. De combinatie creëert een sterk en flexibel materiaal dat is gebouwd voor veeleisende toepassingen wanneer er een risico van breuk bestaat of wanneer extreme flexibiliteit en veelzijdigheid vereist is in een toepassing. Bi-Metal heeft een langere levensduur en verlengde prestaties op het werk.
Wolfraamcarbide (TC) -bladen hebben de kracht om door abrasieve metalen te snijden, zoals versterkte kunststoffen, glasvezel, cementplaten, roestvrij staal, tegels, glas, gietijzer en baksteen.

Wipzaag kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wens je een aanbieding voor een grotere hoeveelheid, stuur ons een mailtje en per direct bezorgen we je een offerte.