U bent hier

Excentrische schuurmachines

Met een excentrische schuurmachine kan je gemakkelijk grote oppervlakten schuren. Het voordeel aan zo een schuurmachine is dat je ook gebogen oppervlakten eenvoudig kan schuren. Een excentrische schuurmachine beschikt over een rond schuuroppervlak.
Een excentrische schuurmachine is een handgereedschap voor het schuren waarbij het schuurblad een willekeurige-orbitale werking levert. Dat wil zeggen, de rotatiehoek van de kop en schijf is variabel. Excentrische schuurmachines zijn meestal verkrijgbaar in drie verschillende typen: elektrisch aangedreven, pneumatische en orbitale vloer-schuurmachines. De elektrische en luchtaangedreven vlakschuurmachines zijn in de hand, terwijl de orbitaalschuurmachines grote machines zijn die op de grond rollen.

Het schurend patroon van deze machines wordt geproduceerd door tegelijkertijd de schuurschijf te laten ronddraaien en deze in kleine ellipsen te bewegen. Dit zorgt ervoor dat geen enkel onderdeel van het schuurmateriaal tweemaal hetzelfde pad volgt tijdens dezelfde rotatie. Vanwege deze willekeurige schuurbewerking laat het gereedschap geen schuur-markering achter en is het niet gevoelig voor de richting van de houtnerf. Dit maakt het handig bij het schuren van twee stukken hout die haaks worden vastgemaakt. Willekeurig-vlakschuurmachines gebruiken schuurpapierschijven, en vele bevatten geïntegreerde stofzuigerfuncties. Schijven worden bevestigd met behulp van drukgevoelige kleefstoffen of een klittenbandsysteem. Op modellen die zijn uitgerust met een stofzuigerfunctie, wordt het stof naar een stofzak gezogen.
Wens je schuurpads of schuurschijven te kopen, kijk dan bij onze schuur-toebehoren.

Excentrische schuurmachine kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wens je een aanbieding voor een grotere hoeveelheid, stuur ons een mailtje en per direct bezorgen we je een offerte.