U bent hier

Bandschuurmachines

Met een bandschuurmachine kan je gemakkelijk grote oppervlakte schuren. Het voordeel aan zo een soort schuurmachine is dat je eenvoudig het geheel kan afschuren van verf en laklagen.
Een bandschuurmachine is een schuurmachine die wordt gebruikt bij het vormgeven en afwerken van hout en andere materialen. Het bestaat uit een elektromotor die een paar trommels draait waarop een continue lus van schuurpapier is gemonteerd. Bandschuurmachines kunnen met de hand worden vastgehouden en over het materiaal worden bewogen, of stationair (vast), waar het materiaal naar de schuurband wordt verplaatst. Stationaire bandschuurmachines worden soms op een werkbank gemonteerd, in welk geval ze bankschuurmachines worden genoemd. Stationaire bandschuurmachines worden vaak gecombineerd met een schijfschuurmachine.
Wees bewust dat een bandschuurmachine heel fel kan schuren en soms sneller schuurt dan je wenst, waardoor je te veel eraf kan halen. Wens je bijvoorbeeld meubeltjes opnieuw te lakken, dan hoef je niet met deze machine deze op te schuren. Met een beetje schuurpapier of een schuurblok zal dit voldoende zijn om die klaar te zetten.
Wens je schuurbanden te kopen, kijk dan bij onze schuur-toebehoren.

Bandschuurmachine kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wens je een aanbieding voor een grotere hoeveelheid, stuur ons een mailtje en per direct bezorgen we je een offerte.