U bent hier

Waterpompen

Een waterpomp of een hydrofoorpomp is een pomp die water naar de oppervlakte brengt, machinaal dan wel door met de hand een zwengel heen en weer te bewegen. Een handwaterpomp wordt ook wel zwengelpomp genoemd.

Er zijn verschillende types:

Een dompelpomp of klokpomp is een pomp die geheel in de te verpompen vloeistof wordt ondergedompeld. De aandrijving kan elektrisch zijn zoals bij een centrifugaalpomp (de zogenaamde kelderpomp waarmee kelders en kruipruimtes worden leeggepompt), hydraulisch of elektromechanisch zoals bij een zuigerpomp (bijvoorbeeld de pomp in een olieveld die met een jaknikker is verbonden).

Een regenwaterpomp wordt ingezet voor het hergebruiken van regenwater in- en rondom huis om waterverspilling tegen te gaan. Zelfs al enkele jaren verplicht bij nieuwbouw in België. Dit betreft gewoon in feite een hydrofoorpomp die men op de regenwaterput zet om het regenwater naar boven te pompen.

Een grondwaterpomp wordt gebruikt om grondwater te gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld het beregenen van uw tuin of gazon.

Een vuilwaterpomp is een dompelpomp die speciaal geschikt is voor het oppompen van vuil water. Een vuilwaterpomp kan gewoon in vervuild water geplaatst worden en het vuile water moeiteloos wegpompen. Een voorbeeld kan zijn een ondergelopen kelder met vervuild vies water. Sommige vuilwaterpompen kunnen vuildeeltjes aan met een diameter van maar liefst 5 centimeter.

De meest verkochte waterpomp zijn de dab pompen. Een dab waterpomp koop je voor het leven. Het is heel belangrijk bij de aankoop van een waterpomp om te kiezen voor kwaliteit. De pomp moet namelijk heel lang en veel intensief werk doen.

Waterpomp kopen, dan ben je aan het juiste adres bij handigeharry.com