U bent hier

Klopboormachines

Een klopboormachine is handig in die zin dat deze een veel groter vermogen heeft dan een gewone boormachine. De klopboormachines kunnen ook kloppen en niet enkel draaien, hierdoor gaat de machine zich een weg banen door het materiaal bij het boren van een gat en ook veel dieper eenvoudiger daar komen. Als je gaat boren in beton of zelfs baksteen, is het zeker aan te raden om boormachine in klopstand te zetten. We bieden zeer kwalitatieve merken aan zoals Stanley en Black+Decker. Een klopboormachine kan ook een accuboormachine zijn, dus op accu of batterij, echter dan mag je niet opteren voor een goedkope boormachine omdat de geleverde kracht voor een klopboormachine zeer belangrijk is en machines die dat kunnen leveren op accu zijn prijzige machines. Goedkope machines zullen zwakke batterijen voorstellen en die zullen nooit dat vermogen of toch niet lang kunnen overbrengen op de snoerloze boormachine. Bij een accu-schroefmachine is dit minder belangrijk, omdat het vooral om te schroeven is en dan je al iets goedkoper gaan of naar een merk dat minder kwalitatief is.
De kloppende beweging wordt verkregen door een mechanische omzetting van de rotatie van de boor, dit is anders dan bij een pneumatisch boorhamer, waar de kloppende beweging een onafhankelijke mechanisme is.
Het volume van het geluid van een kloppende boormachine kan ruim boven de toegestane geluidsnorm komen en het is sterk aan te raden om gehoorbescherming, zie gelaatsbescherming, te gebruiken.
De sterke vibratie terwijl kracht wordt uitgeoefend vormt een aanzienlijke belasting op de gewrichte en kan bij overmaat tot spierpijn en zelfs gewrichtspijn leiden. Bij intensief gebruik is het daarom aangeraden een boorhamer te gebruiken; deze kan gebruikt worden zonder kracht op te zetten.
Een klopboor kan best gebruikt worden met boren met SDS boorschacht. Deze zorgen voor extra grip op de boor.
Al onze klopboormachines worden verkocht in een gereedschapskoffer. Kan je die makkelijk meenemen naar de volgende werf.
Een hamerboormachine is de beste koop voor een doe-het-zelver omdat die zowel het werk aankan van een boorhamer voor de kleine klusjes maar daarnaast ook kan gemonteerd worden in een boorstandaard om bijvoorbeeld iets af te schuren.

Klopboormachine kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wens je een aanbieding voor een grotere hoeveelheid, stuur ons een mailtje en per direct bezorgen we je een offerte.