U bent hier

Pleisters

Voor alle pleisterwerken op het plafond of de muur, heb je pleister of stuc nodig. Om deze producten te beschrijven wordt er ook veel naar de merknamen gerefereerd zoals MP75 of roodband of Knauf Fix & Finish.

Pleister of stucen is niet makkelijk, zeker om het effen, vlak en glad te maken. Aarzel echter niet om dit zelf te doen, na een aantal muren zal je het snel leren. De eerste stap is het aanbrengen van een stuc-primer. Daarna plaats je de hoek- en tussen profielen en je zet die vast met wat pleister. Daarna de stuc aanbrengen tussen de tussen profielen en daarna afstrijken met een stukadoorslat. Daarna ga je er nog eens over met je spaakmes en ga je het afsponzen met een plakspaan spons. Daarna ga je er nog eens over met je spaakmes om de pleister glad te maken. Veel van die gereedschappen vind je bij ons metsersgereedschap.

Als alternatief voor het pleisteren van een plafond of muur, kan je ook gipsplaten gebruiken om de muur of plafond af te werken. Dit heeft soms zijn voordelen, bijvoorbeeld plafond kan je verlagen en je kan verlichting erin werken. Een muur kan je soms sneller afwerken met enkele gipsplaten en is ook makkelijker voor de doe-het-zelver. Je kan daarachter makkelijk isoleren en je elektra kwijt.

Pleister kopen, dan ben je aan het juiste adres bij handigeharry.com