U bent hier

5 tips om je keuken goedkoop te renoveren

Door Renoffice op wo, 10/18/2017 - 21:36
hoe een keuken renoveren

Voor een optimaal resultaat kies je natuurlijk voor de totaalaanpak, zodat je keuken een eigen stijl en concept heeft. Maar soms zit je met een beperkt budget en spreid je liever de kosten. Daarom dus … 5 kleine ingrepen met een maximale impact.

1. Likje verf

Geef je keuken een nieuw kleurtje en bezorg ze op die manier een heel nieuw uitzicht. Hou wel rekening met de afwerking. Tip: schakel een professional in voor een optimale afwerking tot in de kleinste hoekjes.

  V33 heeft een speciaal type verf om keukenkasten te schilderen of te renoveren, check eens hier.

 

2. Keukenkastjes en -deurtjes

Vervang je keukenkastjes of -deurtjes of alleen de handgrepen om je keuken herop te waarderen. Het effect is maximaal en de investering heel beperkt.

Optie 2: schilderen. Kies een vakman. Die begint met een grondige onderhoudsbeurt en zorgt daarna voor een nieuwe afwerking met een verflaag of door ze egaal te spuiten. Er zijn veel mogelijkheden en het resultaat is altijd verbluffend. Tenminste als een passende primer gebruikt wordt, want materialen verschillen.

3. Keukenwerkblad

Een nieuw keukenwerkblad maakt een wereld van verschil, maar informeer je eerst grondig. Er bestaan heel wat mogelijkheden, maar ze zijn niet allemaal even geschikt voor jouw keuken. Los daarvan kies je best een uitvoering die past bij je keuken. Schakel ook een goede vakman in die alles tot op de millimeter afmeet en het nodige advies geeft over materialen.

4. Achterwand

De achterwand van je keuken bepaalt voor een groot stuk hoe ze eruit ziet. Bij oudere keukens gaat het meestal om betegeling. Je kunt ze vervangen of in een ander kleurtje steken. Vooral dat laatste is een kleine ingreep die met de juiste uitvoering en afwerking een heel nieuwe look creëert.

  Levis heeft een speciaal type verf dat hiervoor kan dienen, check eens hier.

 

5. Kranen vervangen

Het betere loodgieterswerk. Koppel het functionele aan het esthetische en laat een nieuwe kraan installeren. Een relatief beperkte ingreep die het uitzicht verandert en het comfort verhoogt.

Meer redenen om je oude keuken te renoveren?

Renoveren is vaak goedkoper dan een nieuwe keuken plaatsen, maar er is nog een reden waarom je beter voor renovatie kiest. Je koopt of erft bijvoorbeeld een oud huis met een zekere traditie. Als de muren konden spreken, vertelden ze een levensverhaal. En als je keuken een projector had, toonde ze een film. Misschien wel die van je grootouders.

Kortom, uitbreken en vervangen door een nieuwe exemplaar zou doodzonde zijn. Of een beetje pijnlijk. In dat geval kun je een grondige renovatie overwegen, al kunnen de kosten wel eens oplopen bij antieke keukens.

Meer info via https://www.renoffice.be/

categorie: