U bent hier

Klusadvies

Voorboren en houtschroef verzonken schroeven in hout (+diameter)

Door Handige Harry op zo, 12/30/2018 - 21:45

Dit is één van de zaken die elke doe-het-zelver regelmatig moet doen, het schroeven in hout. Het is makkelijk met een schroefboormachine en de bevestiging is zeer sterk. Met de juiste houtschroeven, kan je op die manier zelf meubeltjes maken, zaken bevestigen, ... .

Wat is betonplex? Waarvoor en hoe gebruiken we het?

Door Tom Schrijfsels op za, 03/10/2018 - 12:00

Betonplex is plaatmateriaal waarop een epoxy-afwerklaag is aangebracht. De epoxylaag vormt een harde en waterdichte afwerking van het hout dat daardoor geen verdere nabehandeling nodig heeft. Betonplex is er in verschillende materialen zoals spaanplaat (zaagsel, stukjes hout en bindmiddel) en multiplex (houtfineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd zijn). De afwerklagen vind je in verschillende diktes en materialen. Betonplex is zeer sterk en bestand tegen vocht. 

TIP: hout hergebruiken, let op voor brandveiligheid

Door Handige Harry op vr, 08/25/2017 - 15:47
houten plaatmateriaal hergebruiken

Het is veelal verlokkelijk om houtmateriaal te hergebruiken, wegens resten of via via, echter houtmateriaal heeft 1 nadeel, dat is namelijk dat het brandbaar is. Let hierop ! Er zijn ruim wat alternatieven in de markt verkrijgbaar in plaatmateriaal die niet brandbaar zijn of brandvertragend, maar die evengoed die functies kunnen overpakken.

Hoe oude meubels renoveren of een nieuwe look geven ?

Door Handige Harry op di, 04/18/2017 - 18:48

Een stoel of dressoir je lang die u sinds lang bezit, maar die u niet meer bevalt? U kunt deze up to date brengen simpelweg door het herschilderen, het is de meest effectieve en goedkoopste manier om meubels te renoveren. Hier zijn onze tips om u te helpen een beter inzicht te krijgen in deze renovatie.

Deze vernieuwingstechniek is goedkoop en is de eenvoudigste. Maar wat voor soort verf is het meest geschikt voor het herstellen van oude meubels? De afwerking is ook het moment om uw creativiteit te gebruiken en een ​​persoonlijk tintje aan uw meubels te geven. Om uw renovatie voor te bereiden moet je de materialen van uw meubels leren kennen. Hier vindt u tips om alles te weten te komen over deze renovatie techniek.

Pagina's