U bent hier

Klusadvies

Hoe en welke boormachine te gebruiken en waarop te letten ?

Door Handige Harry op vr, 10/27/2017 - 15:33

Een klusje te klaren in huis en je moet aan de slag met een boormachine, maar hebt geen idee hoe dit gereedschap te gebruiken? Geen probleem, wij zijn er om je te helpen en leggen je in een notendop de werking uit. Zo boor jij in geen tijd het perfecte gat!

Diverse gereedschaptips

Door Handige Harry op vr, 04/28/2017 - 16:24

1. Verwijder roest en vuil op de tanden van een zaag

Wrijf zachtjes over de tanden van de zaag met een beetje paraffine of met een witte kaars. Vermijd olie of zeep, die het mes kunnen beschadigen.

2. Betonnagels gebruiken

Waarschuwing bij het gebruik van beton nagels die de hardste materialen te dringen. Vergeet niet om een veiligheidsbril te zetten, omdat de nagels niet verdraaid, ze breken.

...

De fijne techniek van het verfspuiten

Door marcvanderleyden op ma, 10/24/2016 - 21:07
verf spuiten met compressor

Het maakt niet uit hoeveel aandacht je besteedt aan het bouwen van een model, het uiteindelijke resultaat staat of valt met het verven ervan. Voor vliegtuigen, die in de meeste gevallen van bespanfolie worden voorzien, kan je zeer goede resultaten bereiken zonder dat er ook maar één druppel verf aan te pas komt, maar bij het bouwen van boten kan je er niet onderuit. Hoe kan je deze verfkarwei nu tot een goed einde brengen ? Je kan natuurlijk overwegen om een gewone verfkwast te gebruiken en toegegeven, sommige mensen bereiken daar behoorlijk goede resultaten mee, maar een professioneel resultaat bereik je alleen door de verf de spuiten.

Verzinkboor

Door Handige Harry op do, 10/13/2016 - 14:49
verzinkboor

Een verzinkboor is een superhandig gereedschap indien u vaak met hout werkt. Met een verzinkboor en een accuboormachine kan u makkelijk de kop in hout houtoppervlak uitboren, zodat de kop na het schroeven verzonken geplaatst is, wat resulteert in een mooie afwerking.

Onderhoud van de kettingzaag

Door ecopedia op wo, 09/14/2016 - 07:40
kettingzaag onderhoud

Het dagelijks onderhoud van de kettingzaag bestaat uit:
- de controle van de veiligheidsvoorzieningen (trillingsdempers, kettingvanger, ...)
- de controle van de ketting op beschadigingen
- de controle en het onderhoud van de kettinggeleider
- de controle en het schoonmaken van de luchtfilter
- de controle en het schoonmaken van het tandwiel en de kettingrem
- het scherpen van de ketting
- de controle en eventueel het bijvijlen van de dieptestellers

Bladblazers: alles op een rijtje gezet

Door Handige Harry op di, 09/13/2016 - 21:18
bladblazer rapport consument bladblazers benzine elektrisch

Blazen maar ! Esdoorn, berk, of eiken, zo snel als een boom zijn bladeren kan werpen, een bladblazer is er om korte metten met het vergaren van de puinhoop te maken. Maar een bladblazer is niet alleen een keer-en-klaar seizoensgebonden machine; deze is nuttig het hele jaar door. Bladblazers komen van pas voor zanderige dekken in de zomer, voor bloesemdekken in de lente en zelfs voor?lichte sneeuw in de winter. Er zijn tal van bladblazers op de markt inclusief benzine, elektrisch snoer, en de batterij-aangedreven. Zij komen ook in een verscheidenheid van stijlen, van handheld-eenheden, rugzak en verrijdbare modellen. Het is moeilijk om te weten welk type voor u geschikt is.

Bougiesleutel

Door Handige Harry op ma, 09/12/2016 - 14:49
bougiesleutel kniegewricht

Een bougiesleutel is een gereedschap dat wordt gebruikt om bougies in autos, grasmachines, ... vast en los te draaien. Meestal is er niet veel plaats om de bougie te hanteren, daarom wordt dit speciale type sleutel gebruikt. In veel gevallen heb je er ook eentje nodig met een kniegewricht omdat je er niet recht op recht aankan.

Boutenschaar of betonschaar

Door Handige Harry op ma, 09/12/2016 - 14:41
betonschaar boutenschaar

Dit type gereedschap wordt meestal gebruikt om een stuk gewapend beton door te knippen, de metalen wapening die in het beton zit.

Maar het kan ook gebruikt worden voor tal van andere zaken die van metaal zijn. Door zijn hefboomkracht, kan je redelijk makkelijk zeer sterke metalen stukken doorknippen, bijvoorbeeld ketting, buis, ... .

Soms wordt het ook gebruikt om fietssloten door te knippen.

Pagina's