U bent hier

Klusadvies

Laminaat leggen met handigeharry.com met video

Door Handige Harry op zo, 02/10/2019 - 22:07

Dit is de eerste video van handigeharry.com en we beginnen met een klassieker. Laminaat leggen. Dit is een van de makkelijkste doe-het-zelf klussen die er is en spaart je een hoop geld uit.

Trek bijgevolg je werkkleren aan en bestel je laminaat op onze site (hoe meer je bij ons koopt, hoe meer leuke klusvideo's wij kunnen maken).

Trap zelf bekleden of renoveren met hout

Door Handige Harry op wo, 02/06/2019 - 12:08

Heb je in je huis een betonnen trap die bekleed moet worden of heb je een trap die je wenst te renoveren? Je kan dit perfect zelf doen met hout. In het onderstaande geval gaan we uit van een trap die ingesloten zit (waarbij de zijkanten van de tredes niet afgewerkt moeten worden). Voor het hout bestaan er doe-het-zelf oplossingen, maar je kan ook naar de plaatselijke houthandelaar gaan en tredes laten maken. Het voordeel is dat ze dan volledig op maat zijn. 

 

Wat zijn de verschillende opties om een keerwand te plaatsen

Door Handige Harry op di, 01/29/2019 - 17:00

Bij het plaatsen van een keerwand zijn er verschillende oplossingen in de markt beschikbaar die ervoor zorgen dat je een veilige keerwand hebt. Laat elke oplossing structureel nakijken door een ingenieur om zeker te zijn dat je de juiste dimensionering van de keerwand toepast.

Voordelen van een dubbele plissé vliegendeur

Door We Talk SEO op wo, 08/29/2018 - 12:03
dubbele plissé vliegendeur

Kiezen voor een vliegendeur is zeker en vast een goed idee als je minder last wil hebben van insecten tijdens de zomer. Vooral in die periode steken beestjes als vliegen en muggen immers vaker de kop op, en die kunnen een heuse bedreiging betekenen voor het wooncomfort.

Schoonmaakadvies en onderhoud Gietvloer

Door b-artworks op zo, 07/22/2018 - 16:13

Dit is een algemeen schoonmaakadvies van B-Art Works Gietvloeren voor uw kunststof vloerafwerking dat u zal helpen bij het reinigen van uw vloer. Dit reinigingsadvies is bedoeld als handreiking bij het onderhoud van uw gietvloer, zodat deze te allen tijde schoon en representatief blijft. Voor een goede reiniging is het belangrijk dat u het juiste reinigingsmiddel gebruikt en dat er geen residulaag achterblijft op de gietvloer, die er vervolgens smoezelig uit gaat zien.

Welke vloerbedekkingen zijn er en wat kosten ze ?

Door Tom Schrijfsels op di, 03/13/2018 - 20:13

Waar kijken mensen naar als ze een woning betreden? Juist, de vloer. De vloer springt meteen in het oog en bepaalt mee de stijl van de woning. Er zijn zo veel verschillende vloerbedekkingen dat je vaak door het bos de bomen niet meer ziet. Het is dan ook niet makkelijk een juiste keuze te maken. 

Wij bij handige Harry zetten je alvast op weg.

Is het een dragende of niet dragende muur?

Door Tom Schrijfsels op ma, 03/12/2018 - 19:19

Een woning of gebouw bestaat voornamelijk uit drie onderdelen : een  vloer, een dak en dragende of niet dragende muren. Zelfs ervaren bouwers kunnen niet altijd op het eerste zicht zien of het een dragende of niet dragende muur is. Als je niet meteen weet met welk soort muur je te maken hebt, is het aangewezen om de blauwdrukken van de woning of het pand te bekijken.

Gat voor ventilatie maken

Door Handige Harry op do, 08/31/2017 - 16:02
ventilatie kanaal ruimte

U wenst extra ventilatie in één ruimte te maken. Hier een éénvoudige instructie hoe u dit probleem kan oplossen. Het feit is dat ventileren idealiter een stroom is die tot stand gebracht moet worden. Verse lucht komt binnen en afvoerlucht gaat naar buiten.

Dus idealiter heeft u 2 openingen langs waar de lucht naar binnen en naar buiten kan. De aanvoeropening is de opening langs waar de lucht naar binnen komt en de afvoeropening is de opening langs waar de lucht naar buiten gaat. De aanvoeropening zit onderaan de gevel en de afvoeropening zit bovenaan de gevel. Warme lucht stijgt immers en wordt bovenaan afgevoerd. Het is inderdaad zo dat dit gepaard zal gaan met een energieverlies, echter als je dit verstandig opbouwt, zal dit niet voelbaar zijn in de woning.

Pagina's