U bent hier

Klusadvies

Voordelen van een dubbele plissé vliegendeur

Door We Talk SEO op wo, 08/29/2018 - 12:03
dubbele plissé vliegendeur

Kiezen voor een vliegendeur is zeker en vast een goed idee als je minder last wil hebben van insecten tijdens de zomer. Vooral in die periode steken beestjes als vliegen en muggen immers vaker de kop op, en die kunnen een heuse bedreiging betekenen voor het wooncomfort.

Schoonmaakadvies en onderhoud Gietvloer

Door b-artworks op zo, 07/22/2018 - 16:13

Dit is een algemeen schoonmaakadvies van B-Art Works Gietvloeren voor uw kunststof vloerafwerking dat u zal helpen bij het reinigen van uw vloer. Dit reinigingsadvies is bedoeld als handreiking bij het onderhoud van uw gietvloer, zodat deze te allen tijde schoon en representatief blijft. Voor een goede reiniging is het belangrijk dat u het juiste reinigingsmiddel gebruikt en dat er geen residulaag achterblijft op de gietvloer, die er vervolgens smoezelig uit gaat zien.

Welke vloerbedekkingen zijn er en wat kosten ze ?

Door Tom Schrijfsels op di, 03/13/2018 - 20:13

Waar kijken mensen naar als ze een woning betreden? Juist, de vloer. De vloer springt meteen in het oog en bepaalt mee de stijl van de woning. Er zijn zo veel verschillende vloerbedekkingen dat je vaak door het bos de bomen niet meer ziet. Het is dan ook niet makkelijk een juiste keuze te maken. 

Wij bij handige Harry zetten je alvast op weg.

Is het een dragende of niet dragende muur?

Door Tom Schrijfsels op ma, 03/12/2018 - 19:19

Een woning of gebouw bestaat voornamelijk uit drie onderdelen : een  vloer, een dak en dragende of niet dragende muren. Zelfs ervaren bouwers kunnen niet altijd op het eerste zicht zien of het een dragende of niet dragende muur is. Als je niet meteen weet met welk soort muur je te maken hebt, is het aangewezen om de blauwdrukken van de woning of het pand te bekijken.

Gat voor ventilatie maken

Door Handige Harry op do, 08/31/2017 - 16:02
ventilatie kanaal ruimte

U wenst extra ventilatie in één ruimte te maken. Hier een éénvoudige instructie hoe u dit probleem kan oplossen. Het feit is dat ventileren idealiter een stroom is die tot stand gebracht moet worden. Verse lucht komt binnen en afvoerlucht gaat naar buiten.

Dus idealiter heeft u 2 openingen langs waar de lucht naar binnen en naar buiten kan. De aanvoeropening is de opening langs waar de lucht naar binnen komt en de afvoeropening is de opening langs waar de lucht naar buiten gaat. De aanvoeropening zit onderaan de gevel en de afvoeropening zit bovenaan de gevel. Warme lucht stijgt immers en wordt bovenaan afgevoerd. Het is inderdaad zo dat dit gepaard zal gaan met een energieverlies, echter als je dit verstandig opbouwt, zal dit niet voelbaar zijn in de woning.

TIP: boren in tegels

Door Handige Harry op vr, 08/25/2017 - 16:32

Een gat boren in een tegel, lijkt niet zo moeilijk, maar let hiermee op. Er kan hier snel iets misgaan en dan heb je echt werk. Hieronder volgt een beschrijving van de voorbereiding zodat je makkelijk het gat kan boren zonder kleerscheuren.

TIP: eerst gyproc muren en dan gyproc/gipsplaat plafond bevestigen

Door Gyproc op wo, 08/09/2017 - 15:34
gyproc plafond gipsplaat plafond volgorde gipsplaat muur

Je kan zowel eerst het plafond plaatsen en daarna de muren bekleden als andersom. Het meest praktische echter is, eerst de muurbekledingen uit te voeren en daarna het plafond. Je kan dan immers de profielen rondom van het plafond aan de Metal Studstijlen bevestigen (elke 60 cm). Bovendien geeft dit een betere akoestische isolatie danin het geval van het plafond dat eerst geplaatst wordt. Wanneer jeechter eerst het plafond plaatst dan zal het later makkelijker zijn(wanneer nodig) om de wanden te verwijderen of te verplaatsen.

Pagina's