U bent hier

Klusadvies

Laminaat leggen met handigeharry.com met video

Door Handige Harry op zo, 02/10/2019 - 22:07

Dit is de eerste video van handigeharry.com en we beginnen met een klassieker. Laminaat leggen. Dit is een van de makkelijkste doe-het-zelf klussen die er is en spaart je een hoop geld uit.

Trek bijgevolg je werkkleren aan en bestel je laminaat op onze site (hoe meer je bij ons koopt, hoe meer leuke klusvideo's wij kunnen maken).

Trap zelf bekleden of renoveren met hout

Door Handige Harry op wo, 02/06/2019 - 12:08

Heb je in je huis een betonnen trap die bekleed moet worden of heb je een trap die je wenst te renoveren? Je kan dit perfect zelf doen met hout. In het onderstaande geval gaan we uit van een trap die ingesloten zit (waarbij de zijkanten van de tredes niet afgewerkt moeten worden). Voor het hout bestaan er doe-het-zelf oplossingen, maar je kan ook naar de plaatselijke houthandelaar gaan en tredes laten maken. Het voordeel is dat ze dan volledig op maat zijn. 

 

Wat zijn de voordelen van een lekvrij kruiwagenwiel ?

Door Handige Harry op ma, 02/04/2019 - 17:33

In dit artikel lijsten we de voordelen op van een lekvrij kruiwagenwiel ten opzichte van een kruiwagenwiel met een luchtband. Een handigeharry lekvrij kruiwagenwiel is een wiel dat bestaat uit het materiaal PU ofwel Polyurethaan. PU is een belangrijk en grote familie van polymeren. Hier gaat over de harde het harde schuim van een polymeer.

Deze polymeer is hard maar behoudt een zekere elasticiteit. Daardoor zal hij niet snel scheuren, maar juist elastisch reageren zonder dat deze elasticiteit groot is. De elasticiteit van de band is 0,5 cm op 10 cm band.

Wat zijn de verschillende opties om een keerwand te plaatsen

Door Handige Harry op di, 01/29/2019 - 17:00

Bij het plaatsen van een keerwand zijn er verschillende oplossingen in de markt beschikbaar die ervoor zorgen dat je een veilige keerwand hebt. Laat elke oplossing structureel nakijken door een ingenieur om zeker te zijn dat je de juiste dimensionering van de keerwand toepast.

Legplanken of wandplanken (schappen)- de verschillende opties

Door Handige Harry op di, 01/08/2019 - 10:28

Voor iedere kamer kan u opteren voor een of andere vorm van rekken. Er is een breed scala aan opties om uit te kiezen welk type van rekken, welk type van bevestigingen, welk type materiaal voor de legplanken en dat in functie van het materiaal te stockeren en de specifieke noden voor de kamer of de toepassingen. Alvorens te beslissen wat 'systeem' te gebruiken en het soort materiaal voor de planken, moet u overwegen wat je zal opslaan. Het gewicht van wat je wilt op de plank te zetten zal de rekken materiaal, de dikte en de afstand van invloed tussen de steunen beinvloeden.

Voorboren en houtschroef verzonken schroeven in hout (+diameter)

Door Handige Harry op zo, 12/30/2018 - 21:45

Dit is één van de zaken die elke doe-het-zelver regelmatig moet doen, het schroeven in hout. Het is makkelijk met een schroefboormachine en de bevestiging is zeer sterk. Met de juiste houtschroeven, kan je op die manier zelf meubeltjes maken, zaken bevestigen, ... .

Pagina's